diumenge, 16 de desembre del 2012

L'estrès infantil

Dijous 13 de Novembre, amb el meu grup de GiTic vam fer l'exposició del treball i vam mostrar un vídeo.

Estàvem nervioses però a la vegada orgulloses ja que per nosaltres havia estat un bon treball.

Ens va costar bastant trobar la temàtica però finalment ens vam decidir per l'estrès infantil i ho vam passar molt bé fent-ho.

A l'hora de fer la presentació de Power Point vam tindre un petit incís per ficar el vídeo però ràpid ho vam poder solucionar.

Penso que ens va sortir força bé, encara que poder els nervis ens van trair una miqueta. La pròxima segur que ho fem perfecte.












dilluns, 10 de desembre del 2012

Avui a la classe de Societat, Família i Escola hem presenciat un debat que feien els dos grups de companys.

El títol del debat es titula 'Religió a l'escola?'

Han fet un debat sobre diferents temes, i el moderador, ha anomenat diferents normatives dels centres educatius.

Els companys han començat ha debatre sobre si ha d'haver religió a l'escola o no, argumentant el perquè.

A continuació s'ha fet un debat sobre el fet de si totes les religions estan representades de la mateixa manera i si haurien d'estar-hi.

Seguidament han parlat dels drets i llibertats de l'infant argumentant si s'ha de tindre en compte que l'infant vulgui estudiar religió tant en una escola pública, privada o concertada.

Tot seguit han comentat l'edat adequada per l'ensenyança de la religió i respecte el que diu la llei, és al segon cicle de l'Educació Infantil, també han argumentat si els infants tenen algun perill d'adoctrinament, ja que hi ha infants que són molt influenciables.

Per acabar han parlat sobre si es adequat que hi hagin tants simbolismes a l'escola, ja que a la majoria d'escoles d'Espanya només hi han símbols catòlics i les escoles per lo normal atenen a la diversitat.

Al acabar el debat el públic ha fet alguna pregunta o reflexió.

El debat m'ha semblat molt interessant hi he pogut veure i reflexionar el que jo pensava, amb lo que pensaven els meus companys.

Adjunt-ho una imatge del debat.



dilluns, 3 de desembre del 2012

La humanització de l'economia


Dilluns 3 de Desembre va vindre a l'Auditori de la Universitat en Xavier Guijarro Margalef a parlar-nos bàsicament sobre el decreixement com a moviment que avui en dia està interpretant i aprofitant la crisi.

Xavier Guijarro Margalef és filòsof, i actualment treballa a Green Cross. és traductor, interpret internacional i consultor de sostenibilitat.

Va parlar també del rerefons i anomenà alguns autors com: Hannah Arendt, Susan Sontag, Noami Klein, Nicholas Georgesau-Roegen...

Dos frases que va dir i em van semblar molt interessants van ser: " L'economia s'ha apropiat de la vida humana" i "L'economia no només ha de ser part de la psicologia sinó també de la filosofia"

També va parlar sobre l'actualitat del Bhutan va dir que la felicitat brutal nacional o interna és un indicador que mesura la qualitat de vida en terminis més psicològics que el producte brut intern. El termini va ser proposat per Jigme Wangchurch, rei del butan, com a resposta de les crítiques de la constant pobresa econòmica del seu país. La seva cultura estava basada en el budisme.

Va dir varies propostes:

  • re-evaluar: ens trobem en una fase històrica de canvi de valors per tal de recuperar la dimensió local.
  • re-conceptualització: nova filosofia basada en la simplicitat voluntària i la felicitat compartida.
  • re-estructurar: adaptar els mitjans de producció i les relacions socials en funció de la nova escala de valors.
  • re-localitzar: crida a la auto-suficiència local per tal de satisfer les necessitats prioritàries.
  • re-distribuir: cal canviar de paradigma i dedicar esforços al repartiment en lloc de a la acumulació...
Per finalitzar va anomenar varies conclusions:
  • Som conscients de que estem al camí equivocat.
  • Podem canviar el rumb encara que ens costi.
  • No cal esperar a que tothom ho faci.
  • Arribarà un moment en que la balança caurà de l'altre costat com el tabac, el sobrepès...
  • Podem assolir el paper de capdavanters o deixar-nos arrossegar per la gran massa, però sempre dins d'un moviment col·lectiu.

Una conferència interessant, encara que més enfocada per estudiants de psicologia que no pas per estudiants d'educació.

Adjunto una fotografia del Dr. Guijarro





diumenge, 2 de desembre del 2012

Conferència Amalgama

Dissabte 24 de Novembre vaig anar amb dues amigues perquè en aquesta conferència venia a parlar en Pedro García Aguado (Hermano Mayor) i teníem molt d'interés per lo que explicaria.

Aquesta conferència es va fer a Can Ribas de Montbui.

Al arribar ens van lliurar tota la documentació que necessitàvem i tot seguit vam seure i la Montserrat Magrané. directora general d'Amalgama ens va explicar la tipologia de les noves demandes assistencials.

Amalgama és una institució privada especialitzada en el treball preventiu , educatiu i terapèutic amb joves i adolescents que realitzen comportaments de risc tals com:

  • Dificultats de comunicació i/o entesa familiar
  • Desmotivació escolar
  • Comportaments d'ús i/o abús de drogues
  • Comportaments emocionals de risc
  • Comportaments d'agressivitat familiar i/o escolar i/o social
  • Nous comportaments de risc associats a jocs o a noves tecnologies
  • Comportaments sexuals de risc
  • Comportments vials de risc...
També ofereixen atenció individual i grupal per a pares i familiars, com per exemple conflictes en la parella i mediació en processos de separació i de post separació conjugal.

Ofereixen assesorament en l'àmbil escolar: elaboren programes preventius escolars respecte de comportaments de risc de joves i adolescents i imparteixen cursos i tallers destinats als col·lectius d'alumnes, pares i mestres. A més realitzen una activitat continuada  que consisteix en assessorar respecte de la problemàtica derivada dels alumnes que realitzen comportaments de risc i el seu abordatge individual i familiar, i també sobre el seu impacte en el si de la comunitat escolar (altres alumnes, famílies, el mateix professorat)

A continuació va parlar Jordi Labòria, president de la Fundació Portal. Aquesta fundació es una entitat solidaria, que té com a objectiu donar suport als nois i noies amb patologies duals i a les seves famílies i està formada per pares, familiars i amics.

Els objectius d'aquesta fundació són els següents:
  • Impulsar i promoure actuacions dirigides a la prevenció i a l'assistència de famílies amb membres afectats per trastorns psicososials o sotmesos a greus situacions de risc.
  • Impulsar i promoure el tractament de persones joves amb problemes de consum de drogues, amb especial atenció a les patologies duals.
  • Promoure espais residencials per al tractament de persones afectades per patologia dual, en els quals es portin a terme tractaments socioterapèutics i seguiment.
Tot seguit vam fer un descans de 15 minuts i al acabar el descans va parlar Pedro García. Va explicar moltissimes coses i al acabar ell la xarrada jo em vaig preguntar si aquests nens eren víctimes o responsables.

Personalment vaig aprendre moltes coses i penso que per jutgar aquests nens primer has de conèixer la seva història i intentar veure d'on ve el problema.

Aquí os deixo un petit record d'aquell dia